Om Bio-Salon

Teamet og visioner
vision

"Hvis du kan tænke og føle det,
kan du skrive det."

Visionen i Bio-Salon er at udfolde livshistoriers frigørende potentiale. Formålet er nye perspektiver og indsigt, at samle de røde tråde - og skabe en meningsfuld fortælling om dig selv, i et fællesskab.

Kernen i Bio-Salon er, at man kan deltage uden forudsætninger. Gennem en inkluderende og tryg atmosfære får du non-stopteknikker og skrivetips, så du kan skrive, selvom du ikke har prøvet det før.

Bio-Salon gør plads til den indre natur, gøder refleksion, selvforståelse og evnen til at træffe bæredygtige livsvalg. Udbyttet er en stærkere følelse af sammenhæng, mening, identitet og tilhørsforhold.

Gennem et personligt og poetisk udtryk forbinder du fortid med nutid - og får redskaber til at forholde dig konstruktivt til fremtiden.

Det er en skabende proces med en terapeutisk virkning.

FACILITATOR

Roberta Montanari

  • Født i Rom, Italien, kom til Danmark som 5-årig.
  • Journalist fra RUC. Praktik på Berlingske. Fast skribent for Kristeligt Dagblad i en årrække, herunder korrespondent fra Rom
  • Proceskonsulent fra Green Andersen erhvervspsykologer
  • Studier i engelsk og historie på RUC og litteratur på Roms Universitet, La Sapienza
  • Har undervist i kreativ skrivning og livshistorier på AOF, FOF, LOF m.fl.
  • Uddannet kropsterapeut og meditationsguide
  • Forfatter til bl.a. "Tanker og trøst - når livet gør ondt." Har tidligere arbejdet med fotografi og film, bl.a. med BBC og Det Danske Filmværksted

Min historie

Livshistorier har altid fascineret mig. Som journalistelev på Berlingske i 1999 fandt jeg ud af, at det var 'almindelige' menneskers historier, jeg var mest interesseret i - og at ægte interesse og aktiv lytning får mennesker til at fortælle levende og frit.

Interessen for livshistorier ligger dog endnu længere tilbage. Som lille mistede jeg min far på dramatisk vis. Det udløste et familiedrama og en flugt med min mor og min bror fra Rom gennem Europa og til København, hvor vi bosatte os i 1972.

Hvordan præger vores historie os?
Hvordan slipper vi en svær fortid? Hvad kan vi lære, og hvilke ressourcer og valg har vi? Det er spørgsmål, som ligger til grund for Bio-Salon.

Foto: Susanne Mertz

Robertas erfaring

"I Bio-Salon giver jeg det videre, jeg har afprøvet og erfaret gennem mit eget liv. Jeg har altid skrevet, og brugt billeder, fortællinger og musik for at forstå verden og mig selv. Jeg har gennemlevet et utal af kreative og forløsende processer. Derfor kan jeg ubesværet guide andre igennem dem."

Københavns Biblioteker anbefaler

Klik på linket og hør Roberta fortælle, hvordan du kommer i gang med at skrive:https://bibliotek.kk.dk/nyheder/anbefaling/kick-start-din-skriveproces

Sine Simonsen

Projektmedarbejder og SoMe-Ansvarlig
Sine fungerer som projektmedarbejder og SoMe-ansvarlig. Hun studerer psykologi og har en baggrund indenfor teater, dramatisk og kreativ skrivning, og er uddannet yogalærer.

”For mig er Bio-Salon en fantastisk måde at samle mennesker på, og give dem redskaber til at fortælle om
sig selv – for sig selv – og for hinanden. Noget, man i høj grad udvikler sig af. Jeg finder Robertas arbejde
utroligt spændende, og får selv meget ud af at skrive erindringer og fremtidsdrømme i arbejdet med
Bio-Salon konceptet.”

Erik Frej Knudsen

Web-design og kommunikation
Stud.it på Digitale Medier & Design fra IT-Universitetet i København. Har en baggrund inden for musik og lyd -produktion og arbejder med app og web design.

Bio-Salon er en inspirerende virksomhed der igennem fællesskab og kreativitet skaber rammerne for selvreflektion og personlig udvikling. Jeg tror at en af Bio-Salons stærke sider er at der er tid til, og fokus på, den enkeltes livshistorie/fortælling og dermed opnås selvrealisering og personlig udvikling på en ny måde.

Principper for Bio-Salon

1. Mød det, du gerne vil undgå - gå igennem

2. Bliv i uvished - tvivl er en kreativ vejviser

3. Jo flere intelligenser i spil - jo mere læring

4. Dit valg - hvordan du forholder dig til det, som sker

5. Spejl dig i andre - fællesskab gør stærk

6. Mønstre, som går dig på - skjulte livslektioner?

7. Forbind dig med fortiden - for at kunne slippe den

8. Selvaccept er vejen - kærlighed er målet
Tilmeld dig Bio-Salon