Om Bio-Salon

Teamet og visioner
vision

"Hvis du kan tænke og føle det,
kan du skrive det."

Visionen i Bio-Salon er at udfolde livshistoriers frigørende potentiale. Formålet er nye perspektiver og indsigt, at samle de røde tråde - og skabe en meningsfuld fortælling om dig selv, i et fællesskab.

Kernen i Bio-Salon er, at man kan deltage uden forudsætninger. Gennem en inkluderende og tryg atmosfære bliver du guidet gennem non-stop teknikker og skrivetips, så du kan skrive, selvom du ikke har prøvet det før.

Bio-Salon er et varemærke registreret skrive-fortællekoncept udviklet af Roberta Montanari. Udover kurser og workshops for private, er det afprøvet og evalueret af en bred vifte af socialt udsatte grupper, der deler eksistensvilkår.

Bio-Salon gør plads til den indre natur, gøder refleksion, selvforståelse og evnen til at træffe bæredygtige livsvalg. Det forbinder mennesker gennem udfoldelse af eksistentielle temaer som barndom, kærlighed, tab, vi alle har et forhold til.

Et udbytte af Bio-Salon er positive relationer og blivende fællesskaber, da det trods vores forskellige historier, har fokus på det, som forbinder os som mennesker. Ved at fokusere på sansede erfaringer, det almengyldige og uproblematiske, forbindes deltageren til sig selv og andre i gruppen på en accepterende måde.

Gennem et personligt og poetisk udtryk styrker du dine udtryksmuligheder. Du forbinder fortid med nutid - og får redskaber til at forholde dig konstruktivt til fremtiden. Det er en skabende proces med en terapeutisk og eksistentiel virkning. Udbyttet er en stærkere følelse af tilhørsforhold, sammenhæng og mening.

FACILITATOR

Roberta Montanari

  • Født i Rom, Italien, kom til Danmark som 5-årig.
  • Journalist fra RUC. Praktik på Berlingske. Fast skribent for Kristeligt Dagblad i en årrække, herunder korrespondent fra Rom
  • Proceskonsulent fra Green Andersen erhvervspsykologer
  • Studier i engelsk og historie på RUC og litteratur på Roms Universitet, La Sapienza
  • Har undervist i kreativ skrivning og livshistorier på AOF, FOF, LOF m.fl.
  • Uddannet Omni Therapy kropsterapeut og meditationsguide
  • Forfatter til bl.a. "Tanker og trøst - når livet gør ondt." Har tidligere arbejdet med fotografi og film, bl.a. med BBC og Det Danske Filmværksted

Min historie

Livshistorier har altid fascineret mig. Som journalistelev på Berlingske i 1999 fandt jeg ud af, at det var 'almindelige' menneskers historier, jeg var mest interesseret i - og at ægte interesse og aktiv lytning får mennesker til at fortælle levende og frit.

Interessen for livshistorier ligger dog endnu længere tilbage. Som lille mistede jeg min far på dramatisk vis. Det udløste et familiedrama og en flugt med min mor og min bror fra Rom gennem Europa og til København, hvor vi bosatte os i 1972.

Hvordan præger vores historie os?
Hvordan slipper vi en svær fortid? Hvad kan vi lære, og hvilke ressourcer og valg har vi? Det er spørgsmål, som ligger til grund for Bio-Salon.

Foto: Susanne Mertz

Robertas erfaring

"I Bio-Salon giver jeg det videre, jeg har afprøvet og erfaret gennem mit eget liv. Jeg har altid skrevet, og brugt billeder, fortællinger og musik for at forstå verden og mig selv. Jeg har gennemlevet et utal af kreative og forløsende processer. Derfor kan jeg ubesværet guide andre igennem dem."

Københavns Biblioteker anbefaler

Klik på linket og hør Roberta fortælle, hvordan du kommer i gang med at skrive:https://bibliotek.kk.dk/nyheder/anbefaling/kick-start-din-skriveproces

Jonas Stampe

Community, projects
Uddannet fra Københavns Universitet i Moderne Kultur og Kulturformidling. Har en baggrund som forlægger og forfatter, er i dag Head of Business Development i virksomheden Seaborg, se seaborg.co/about-us

For mig er Bio-Salon en unik måde at kombinere kreativitet, fællesskab og personlig udvikling. Jeg har arbejdet en masse med tekster – både andres og mine egne – og synes det er et unikt værktøj til at udfolde sit indre liv. Med formen i Bio-Salon er der en fokuseret proces, der både kan virke terapeutisk, men også lade dig arbejde intenst med emner, der er vigtige for dig selv.