’Byd din nabo på en historie’

Mange ældre mangler netværk, og oplever ensomhed og utryghed. Især i de almene boliger er problemet stort. For at skabe meningsfulde og bæredygtige fællesskaber samles en gruppe københavnere +65 år om at skrive og fortælle historier fra deres liv. Hver uge faciliteres et emne, som alle kan samles om. Det kan handle om barndom, skolegang, venskaber, kærlighed, familieliv, rejser og job, tab og vendepunkter.

Et trygt og fortroligt rum fremmer relationer mellem deltagerne, som hurtigt lærer hinanden at kende omkring et fælles tredje. Den personlige historie og en generations kulturhistorie går hånd i hånd, når talen f.eks. er på efterkrigstidens livsstil eller hvordan man gik i bad i deltagernes barndom. Frivillige hjælper til og sørger for kaffe og kage. Deltagerne kan invitere andre ældre med til livshistorieværkstedet – og dermed byde en nabo på historier fra livet.

’Byd din nabo på en historie’ er nomineret til to priser af Københavns Kommune i 2019: Fællesskabsprisen, der gives for et samarbejde, som i særlig grad gør en forskel for en gruppe københavnere på sundheds- eller ældreområdet og Spireprisen, der gives for et lovende samarbejde, der udviser stort potentiale. Priserne er på henholdsvis 30.000 kr. og 15.000 kr., som går til at udvikle og understøtte samarbejdet. Hjælp os med at vinde prisen: https://faellesskabsprisen.kk.dk/stem-paa-din-favorit

Her er det første hold samlet i Urbanplanens Beboerhus Nord, hvor vi har mødtes hver uge.

”Roberta Montanari leverer en meget høj kvalitet ind i vores samarbejde. I arbejdet med ensomme ældre borgere har Roberta skabt de trygge rammer, som har betydet alt for fællesskabet og tilliden i gruppen. Samtidigt har Roberta udfyldt rammerne med høj kvalitet og faglig sikkerhed. Hun har således åbnet døre ind til nye muligheder for vores arbejde i Urbanplanen.”

Michael Hedegaard, sekretariatsleder i boligforeningen 3B-KAB, Partnerskabet i Urbanplanen
’Byd din nabo på en historie’ på sanketur på Amager Fælled med en naturvejleder og Kompassets beboere, der er psykisk sårbare. Vi sankede urter sammen og havde en hyggelig grill-eftermiddag i Kompassets have. Der blev snakket på tværs af grupperne.
Nationalmuseet samler danskernes fortællinger i anledning af Almene Boliger 100 års dag i 2019. ’Byd din nabo på en historie’ var inviteret ind bag kulisserne af seniorforsker Lykke Pedersen. Vi hørte om danskernes bolighistorier og så arkiver med 58.000 dagbøger.

Få en uforpligtende og afklarende samtale om hvordan skriveworkshop-forløb kan skræddersys til netop jeres organisation!

Book samtale